Свети оче Саво моли Бога за нас!

 

Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави, одјекивало је из стотине грла на светосавској академији коју су припремила и водила деца Српске школе при Саборном храму Светог оца Николаја у Хамилтону у суботу 25. јануара 2020.

 

Програм је као што и приличи отпочео интонирањем канадске и српске химне, а онда су сва деца отпојала химну Светом Сави „Ускликнимо с љубављу“. Кумови/домаћини славља су били породица Баљак Данибор и Александра са својом децом Луком, Петром и Алексијом.

Након ломљења славског колача, наступила су деца Српске школе од предшколског узраста до осмог разреда. На зидовима црквене сале били су постављени радови ученика који су се потрудили да осмисле изложбу и покажу своје знање о нашем највећем просветитљу и учитељу Светом Сави.

 

Богата томбола обрадовала је многобројне срећне добитнике, а целокупни догађај улепшао је музички састав Етно који се потрудио да ово вече буде незаборавно.

Свима који су на било који начин помогли нашој деци у организацији светосавске приредбе неизмерно хвала.

 

Протојереј

Ђуро Самац

Српска Школа

Врбица

.. из уста мале дјеце и која сисају начинио си себи хвалу. (Мт. 21.16)

 

 

Саборни храм Епархије канадске Светог оца Николаја свечано је прославио радосни дјечији празник Врбицу. Временске прилике нису биле најповољније, али то није обесхрабрило многобројну децу која су праћени родитељима, бакама и декама дошли да са палминим и гранчицама врбе уз звуке звончића прославе успомену на свечани улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим. Предвођени својим свештеницима, уз звуке звона и трокраким опходом око Саборног храма деца и одрасли су се присетили јеванђелске приче о Христовом уласку у свети град Јерусалим.

 

Исто као пре две хиљаде година, када су деца дочекала Христа и узвикивала „... Осана сину Давидову...(Мт. 21.15) тако је било и овај пут, најмлађи верници наше свете цркве радосно су махали гранчицама и појали тропар празника Опшчеје воскрсеније...

Насмејана лица деце и радост коју су нескривено показивали подсетили су нас на време када су најмањи и најбезазленији – мала деца, простирала палмине гранчице по путу којим је Христос, јашући на магарету,  требао проћи да уђе у Јерусалим.  

Присећамо се и Његове велике љубави према деци коју је показивао говорећи: „А Исус рече: оставите дјецу, и не забрањујте им долазити к мени; јер је таковијех царство небеско.“ (Мт. 19.14). А када су фарисеји хтели децу ућуткати Христос одговара: „... ако они ућуте, камење ће повикати.“ (Лк.19.40).

 

Теби Господе нека је слава и хвала у векове векова – Амин!

 

Протојереј

Ђуро Самац

1/4

Разреди и Наставници

Предшколско: Наталија Филиповић

1 - 2 Разред: Љубиша Влатковић

3 - 4 Разред: Сара Филиповић

5 - 6 Разред: Лара Филиповић

7 - 8 Разред: Јелена Марић

Уписница и Правилник

Поштовани родитељи,

 

Српска школа води евиденцију о уписаним ученицима. Молимо вас да на почетку школске године одштампате уписницу, попуните је правилно и доставите школском одбору. Исто вас тако молимо да са вашом дjецом прочитате (и објасните) правила и норме понашања у српској школи, као и у нашем светом храму током часова вјеронауке.

 

Унапријед захваљујемо.

Српски Православни Саборни Храм

Светог Оца Николаја

149 Nash Rd S, Hamilton, ON L8K 4J9

Phone: 905•560•0563

  • Facebook Social Icon

© 2020 All Rights Reserved. Saint Nicholas Orthodox Cathedral.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now