top of page
  • Facebook

Врбица

.. из уста мале дјеце и која сисају начинио си себи хвалу. (Мт. 21.16)

 

 

Саборни храм Епархије канадске Светог оца Николаја свечано је прославио радосни дјечији празник Врбицу. Временске прилике нису биле најповољније, али то није обесхрабрило многобројну децу која су праћени родитељима, бакама и декама дошли да са палминим и гранчицама врбе уз звуке звончића прославе успомену на свечани улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим. Предвођени својим свештеницима, уз звуке звона и трокраким опходом око Саборног храма деца и одрасли су се присетили јеванђелске приче о Христовом уласку у свети град Јерусалим.

 

Исто као пре две хиљаде година, када су деца дочекала Христа и узвикивала „... Осана сину Давидову...(Мт. 21.15) тако је било и овај пут, најмлађи верници наше свете цркве радосно су махали гранчицама и појали тропар празника Опшчеје воскрсеније...

Насмејана лица деце и радост коју су нескривено показивали подсетили су нас на време када су најмањи и најбезазленији – мала деца, простирала палмине гранчице по путу којим је Христос, јашући на магарету,  требао проћи да уђе у Јерусалим.  

Присећамо се и Његове велике љубави према деци коју је показивао говорећи: „А Исус рече: оставите дјецу, и не забрањујте им долазити к мени; јер је таковијех царство небеско.“ (Мт. 19.14). А када су фарисеји хтели децу ућуткати Христос одговара: „... ако они ућуте, камење ће повикати.“ (Лк.19.40).

 

Теби Господе нека је слава и хвала у векове векова – Амин!

 

Протојереј

Ђуро Самац

Врбица 2022

Наши најмлађи парохијани прославили су празник Врбицу.
Са палминим гранцицама и гранцицама врбе и трокраким опходом око нашег светог храма навјестен је Свецани улазак Господа насега Исуса Христа у Јерусалим.
Пре две хиљаде година деца изашла у сусрет Господу и простирали палмине гранчице на пут којим је Христос ишао јашући на магерету и ђеца су узвикивала "Осана сину Давидову, благословен је онај који долази у име Господње."

 

Протојереј

Ђуро Самац

Разреди и Наставници

Предшколско

Тамара Кајтез

1 Разред

Даниела Доброта

2 Разред

Бранка Урошевић

3 - 4 Разред

Мирослава Лукач

5 - 6 Разред

Тамара Рајић

7 - 8 Разред

Душана Савић

Замјена

Маја Кисимре, Вера Марковић и

Кристал Његован

Уписница и Правилник

Поштовани родитељи,

 

Српска школа води евиденцију о уписаним ученицима. Молимо вас да на почетку школске године одштампате уписницу, попуните је правилно и доставите школском одбору. Исто вас тако молимо да са вашом дjецом прочитате (и објасните) правила и норме понашања у српској школи, као и у нашем светом храму током часова вјеронауке.

 

Унапријед захваљујемо.

Светосавска Академија
Правилник
Уписница
Галерија
bottom of page