Прослављена храмовна Слава

Саборног храма Св. оца Николаја у Хамилтону

У дан када наша света црква прославља успомену на мајку Пресвете Богородице, Свету Ану, а ове године у тај дан пао је и празник Детињци, празник посвећен свој деци, Саборни храм Св. оца Николаја у Хамилтону посетио је Његово Преосвештенство Епископ канадски Г. др. Митрофан.

Славски банкет је уприличен тога дана да узнесемо молитве најпре Богу, а онда и заштитнику Саборног храма, а и целог града Хамилтона, Светом оцу Николају чудотворцу.

Свету Литургију служио је Преосвећени владика Митрофан уз саслуживање свештенства Саборног храма о. Стевана Стојсављевића, о. Ђуре Самца, о. Радована Кодића и свештеника Александра Митровића. Јектеније је произносио ђакон Душко Марковић.

Преосвећени владика је поучио присутни народ о поруци Светог Јеванђеља: „Шта заиста вреди човеку да задобије цео свет, а не побрине се за душу своју? Учите своју децу хришћанским вредностима и православљу. Доводите децу своју на света богослужења, јер ће им то вредети више од свих блага овога света.“

Након Свете Литургије, верници су прешли у црквену салу, где су вредне чланице Кола српских сестара припремиле богату трпезу.

Кумови/домаћини славља били су Богдан и Славка Тадић са својом децом и унучади, а за следећу годину кумства су се примили Арон и Анђелија Маница.

Старешина Саборног храма Светог оца Николаја протојереј Ђуро Самац поздравио је све присутне и представио уважене госте.

Председник ЦШО Мирослав Ћућуз и подпредседник ЦШО Бранко Бицић обратили су се гостима захваливши свима што су дошли да увеличају славље Саборног храма.

У име свих верника Саборног храма Светог оца Николаја, Урпавни одбор ЦШО је одлучио да дарује напрсни крст дугогодишњем свештенику Саборног храма протојереју-ставрофору Стевану Стојсављевићу као знак захвалности за предан рад на њиви Господњој. „То није само признање о. Стеви, него и целокупној његовој породици, који су сви максимално укључени у живот и рад ове заједнице“, истакао је Мирослав Ћућуз.

Наступом деце која похађају Српску школу, а који су извели верске рецитације, још је више улепшано славље Саборног храма.

Протојереј

Ђуро Самац

Church - Fellowship Luncheon Poster 2020
Church - Gala - Starry Night - June 19 (

Божић у нашој цркви

Српски Православни Саборни Храм

Светог Оца Николаја

149 Nash Rd S, Hamilton, ON L8K 4J9

Phone: 905•560•0563

  • Facebook Social Icon

© 2020 All Rights Reserved. Saint Nicholas Orthodox Cathedral.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now