top of page

Наш Црквени хор поје на Светим Литургијама, као и на венчањима и опелима (када је могуће). Пробе хора одржавају се понедељком увече у 19:00. Молимо вас да дођете на неку од проби хора и да нам се придружите. Такође, послужујемо кафу и колаче готово сваке недеље после Свете Литургије - молимо вас да дођете ако желите и распитате се за додатне информаицје.

 

Ако желите да наш хор дође на неком вашем догађају, молимо вас да нам пошаљете поруку на email st.nicholas.choir.hamilton@gmail.com или да нас посетите недељом након Свете Лигургије. Такође можете

Hor Sv. Nikole.webp

Кратак историјат Хора при Храму Св.Оца Николаја

Хор при Храму Св. Оца Николаја биљежи своје постојање од сад већ далеке 1964. године, кад је основан под предсједничким руководством господина Јове Боровића и диригентском управом покојног Славка Зубца. Сваки почетак је обично тежак и такав је био и у раду нашег хора, ко Сји је тад одговарао на Светој Литургији у сали која је привремено, великодушно дата нам на кориштење од стране Госпође Милице Челар и њеног покојног супруга Господина Марка Челар. Следеће 1965 године наш хор из Лакаване је одговарао на литургији при освећењу и отварању Храма Светог Оца Николаја на Нешу, и од тада наш хор није до данас престајао гласовно доприносити светим литургијама, служеним у овом храму.

 

Славко Зубац  је отпочео рад са хором  младих 1968 године и потом уступио мјесто диригенту старијег хора господину Роџеру Тодоровићу, који је у раду имао несебичну помоћ господина  Петра Биле.

Hor_Slika_01.jpg

1972 године диригентско руководство хора Светог Оца Николаја преузима Протиница Мира Сојисављевић. Њен велики допринос у раду хора у улози диригента траје већ више од три деценије. И ту улогу она успјешно обавља и данас.

 

 Једна од многих, лијепих традиција хора је и одржавање годишњих концерта у којима гостују други наши хорови који његују Српску народну и духовну музику. Исто тако наш хор представља нашу Хамилтонску Српску средину , изводећи Српску народну и духовну музику, гостујући у другим мјестима и срединама. У свим овим годинама свог постојања и рада хор при Храму Св. оца Николаја одржава и наставља приоритетну и часну улогу Српског Пјевачког Савеза Сјеверно Америчког континента, у очувању Српске духовности и културе, предане нам у наследство од наших предака.

Hor_Slika_02.jpg
bottom of page